‘Geef jouw loopbaan een krachtige boost!’

Ontwikkelassessment

 

Ontwikkelassessment

Geef jouw loopbaan nu een professionele boost met een kortdurend traject op basis van een ontwikkelassessment.
 
Een ontwikkelassessment helpt bij het vergroten van jouw inzicht in jouw unieke kwaliteiten en het in kaart brengen van jouw ontwikkelmogelijkheden voor je verdere loopbaan. Zelfinzicht leidt tot zelfontplooiing! Met behulp van online vragenlijsten wordt jouw persoonlijk profiel in kaart gebracht, dat dient als basis voor een kort coachingstraject. Gedrag (DISC) biedt jou heldere inzichten in jouw gedragsstijl. De 12 Driving Forces biedt jou inzicht in jouw drijfveren, wat jou in beweging brengt, welke waarden in het leven voor jou belangrijk zijn, hoe je beslissingen neemt. De EQ geeft jou inzicht in hoeverre jij effectief bent met het inzetten van jouw emoties en die van anderen en hoe je dit zou kunnen verbeteren. Je functioneert in je werk het best als je doet waar je blij van wordt en waar je goed in bent. Dit leidt tot betere prestaties, meer werkplezier en energie.
 
Heb je interesse in een ontwikkelassessment? Neem dan nu contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij Coaching4change in Utrecht. Al meer dan 13 jaar begeleid ik mensen op persoonlijke en professionele wijze.

Hoe werkt de ontwikkelassessment?

Het doel is om een boost te geven aan jouw loopbaan en jou inzicht te bieden in jouw ontwikkelmogelijkheden. Tijdens een intakegesprek bespreken we de doelstelling van het traject op basis van jouw ontwikkelvraag. Vervolgens wordt met één of meerdere online vragenlijsten jouw persoonlijk profiel in kaart gebracht, waarmee inzicht wordt verkregen in gedrag, motivatie en/of emotionele intelligentie. Coaching4change maakt hiervoor gebruik van de internationaal gerenommeerde tests van TTI Success Insights. De resultaten worden gebundeld in een uitgebreide rapportage en vervolgens met jou besproken.  Afhankelijk van de ontwikkelvraag kunnen één of meerdere tests worden ingezet. Door de verschillende domeinen met elkaar te combineren krijg je een completer beeld.

Heb je interesse om een volgende stap in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling te zetten? Neem dan nu contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij Coaching4change in Utrecht. De afspraken kunnen ook online en/of na werktijd plaatsvinden.

Gedrag (DISC)

Met inzicht in je eigen gedrag, de sterkten en zwakten in jouw persoonlijke stijl van communiceren en met kennis van de gebruiksaanwijzing van de mensen om jou heen wordt het veel makkelijker om effectief met anderen te communiceren en vind je makkelijker de aansluiting met jouw collega’s. Waarom heb je met de één een goede klik en met de ander niet? Met een gedragsanalyse op basis van het DISC-model krijg je inzicht in jouw natuurlijke gedragsstijl en de gedragsstijl die je laat zien in reactie op jouw omgeving.

12 Driving Forces

Welke prikkels heb je nodig om plezier en voldoening te halen uit het werk dat je doet? Wat bepaalt in welke situaties jij in actie komt? Wat geeft jou energie en wat vergt juist veel energie? Als je in jouw werk de voor jou belangrijke drijfveren kunt gebruiken, kom je elke dag gemotiveerd uit je bed en zet je uit jezelf die extra stappen om optimaal te presteren. Begrip van en inzicht in jouw innerlijke drijfveren levert een grote bijdrage aan de ontwikkeling van jouw potentieel. Meer begrip van jouw drijfveren zal bijdragen aan een betere communicatie met jouw collega’s. Met de 12 Driving Forces krijg je inzicht in jouw innerlijke drives. Een combinatie van Gedrag en 12 Driving Forces geeft jou inzicht in de vraag: ga ik fluitend naar mijn werk omdat ik kan en mag doen waar ik van hou en waar ik goed in ben?

EQ

In welke mate ben je in staat om je eigen emoties en die van anderen te herkennen en daar verstandig en constructief mee om te gaan? Inzicht hierin geeft jou een leidraad in hoe je een adequate strategie kunt ontwikkelen om jouw emoties voor jou te laten werken in plaats van tegen je, waardoor je jouw handelingen en gedachten kunt sturen naar een gewenst resultaat. In de EQ test worden hierbij maar liefst vijf domeinen onderscheiden. Emotionele Intelligentie kun je ontwikkelen en EQ biedt jou hiervoor een leidraad. De EQ test kun je als een op zich staand instrument inzetten. De toegevoegde waarde ontvouwt zich echter vooral op het snijvlak van Gedrag, Driving Forces en EQ. Een combinatie van Gedrag, 12 Driving Forces en EQ geeft antwoord op de vraag: in welke mate ga ik effectief om met dat wat ik goed kan en waar ik blij van word?

Geïnteresseerd?

Heb je interesse om een volgende stap in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling te zetten? Neem dan nu contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij Coaching4change in Utrecht. De afspraken kunnen ook online en/of na werktijd plaatsvinden.

Ontwikkelassessment